ساخت سلول خورشیدی به وزن حباب


دسته‌بندی: خبر
به‌روزرسانی: ۱۳۹۴/۱۲/۰۹
مطالعه: حدود ۲ دقیقه
ساخت سلول خورشیدی به وزن حباب

محققان دانشگاه MIT موفق به ساخت یک سلول خورشیدی بسیار نازک و انعطاف پذیر شدند که وزن بسیار کمی دارد. این سلول خورشیدی به اندازه ای سبک است که می توان آن را روی یک حباب صابون قرار داد، بدون این که وزن آن باعث ترکیدن حباب شود.

به گزارش نیچر،کلید ساخت این سلول های نازک و سبک، راهکاری است که محققان با استفاده از آن قادرند سلول خورشیدی، بستر موردنیاز برای نگهداری سلول و پوشش آن را در قالب یک فرآیند واحد تولید کنند. در این فرآیند برای ساخت بستر و پوشش سلول از یک پلیمر انعطاف پذیر موسوم به پاریلین استفاده می شود، در حالی که لایه جاذب نور با استفاده از یک ماده ارگانیک موسوم به DBP ساخته می شود.

بر خلاف روش های متداول تولید سلول خورشیدی، تمام فرآیند تولید در خلاء، بدون استفاده از ترکیبات و حلال های شیمیایی و در دمای اتاق انجام می شود. برای تولید همزمان بستر و سلول خورشیدی از تکنیک های رسوب بخار شامل گرمایش، فشار و واکنش های شیمیایی استفاده می شود.

سلول های خورشیدی که از این طریق ساخته می شوند، به اندازه یک پنجم تار موی انسان و یک هزارم سلول های خورشیدی متداول مبتنی بر شیشه ضخامت دارند، اما بازدهی آن ها با بازدهی باتری های خورشیدی موجود، برابری می کند.

این سلول های خورشیدی سبک و نازک را می توان تقریبا روی هر سطح و ماده ای از تجهیزات پوشیدنی گرفته تا بالن های هلیوم به کار گرفت. در فضا و ارتفاعات، در جایی که وزن اهمیت زیادی دارد، این سلول ها نقش مهمی را ایفا می کنند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Organic Electronics منتشر شده است.

برچسب‌ها:

برای نوشتن دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید.

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها ...
ut leo. Curabitur dictum eget in venenatis, commodo