کشف ذره بنیادی موثر در اتصال مواد

محققان برای اولین‌ بار ذره جدید تتراکوارک را با استفاده از دومین شتابگر پرقدرت جهان کشف کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان، شتاب‌دهنده ذرات تواترون در ایالات متحده آمریکا، از نظر قدرت دومین شتاب‌دهنده جهان بعد از سرن است.

محققان آمریکایی دریافتند که ذره جدید برخلاف ذرات معمولی شامل چهار بخش کوارکی و ضد کوارکی است، به همین منظور این ذره تتراکوارک یا چهار کوارکی نامیده شده است.

فیزیکدانان معتقدند که ذره تتراکوارک متعلق به گونه‌ای جدید و ناشناخته از ذرات است که با ذرات شناخته‌ شده امروزی پیوند موازی برقرار می‌کند.

ذره تتراکوارک شامل جفت‌های کوارک و آنتی‌کوارک است که در مقایسه با ذرات معمولی مثل مزون‌ و باریون ظاهر و عملکرد متفاوتی دارد.

کشف ذره تتراکوارک با بررسی اطلاعات کاوشگر تواترون در بازه زمانی نزدیک به 10 سال یعنی از سال 2002 تا 2011 حاصل شده است.

محققان معتقدند که ساختار درونی ذره جدید هنوز به طور کامل کشف نشده است، با این حال کوارک‌ها و آنتی‌کوارک‌ها در اتصال پیوند‌های محکم بین مواد نقشی اساسی دارند.

مقالات مرتبط

لیزر

لیزر مخفف عبارت light amplification by stimulated emission of radiation می باشد و به معنای تقویت نور توسط تشعشع تحریک شده است.اولین لیزر جهان توسط…

فروسیال Ferrofluid

فِروسیال یا فِروفلوئید (ترکیبی از دو واژهٔ فرومغناطیس و فِلوئید به معنای شاره یا سیال) یا محلول مغناطیسی شاره‌ای است که در حضور یک میدان…

شیمی تجزیه

شیمی تجزیه شامل جداسازی ، شناسایی و تعیین مقدار نسبی اجزای سازنده یک نمونه از ماده است.   دید کلی شیمی تجزیه نقش حیاتی را…

دیدگاه

id Sed quis fringilla adipiscing suscipit
×

Bitcoin: 12xqhSDEbwimy2yWKUo7MLVjAv1xwvcw4W

Tether: 0x144084aEe71F10C8d6fB5891BFD29c93570F4149