تولید مواد نانوکامپوزیتی حساس به نور برای تسریع فرایند تصفیه‌ آب


دسته‌بندی: خبر
به‌روزرسانی: ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
مطالعه: حدود ۳ دقیقه
تولید مواد نانوکامپوزیتی حساس به نور برای تسریع فرایند تصفیه‌ آب

محقق دانشگاه اراک با همکاری شرکت های صنایع فرش فرهی کاشان، نرمینه بافت کاشان و شرکت بخارگستر آتیه، اقدام به سنتز یک نانوکامپوزیت حساس به نور مورد استفاده در تصفیه‌ آب کردند، که می‌توان از آن در تولید پوشش‌های خود تمیزشونده و ضد میکروب بهره برد.

به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، دکترفرید میرحسینی ازمحققان این طرح گفت: این نانوکامپوزیت پلیمری که مبتنی بر اصول شیمی سبز تهیه شده، قادر است به کمک نورخورشید سرعت فرآیند حذف و تخریب آلاینده‌های آلی را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد.

وی بیان کرد: ازامروزه موضوع آلودگی آب در کشور به یک معضل اساسی تبدیل شده است، تصفیه‌ آب آشامیدنی و پساب‌های صنعتی پیش از رهاسازی در طبیعت، ازجمله‌ این موضوعات به شمار می‌روند، از طرفی پیش‌تصفیه‌ آب مورد استفاده در سیستم‌های تأسیسات کارخانه‌ها و مراکز صنعتی به میزان زیادی از تشکیل رسوبات آهکی و زنگ‌زدگی تجهیزات جلوگیری به عمل می‌آورد، ازاین‌رو، معرفی و توسعه‌ موادی که فرآیند تصفیه و نرم‌سازی آب را تسریع می‌کنند، از اهمیت بالایی برخوردار است.

میرحسینی افزود: هدف از انجام این طرح سنتز یک نانوکامپوزیت دارای خاصیت فتوکالیستی به‌منظور پیش‌تصفیه آب مورد استفاده در سیستم‌های تأسیساتی بود، در ادامه سعی بر آن شد که سیستمی را طراحی کنیم که از قابلیت همزمان جذب و تخریب فتوکاتالیستی رنگ‌دانه‌های موجود در پساب صنایع نساجی برخوردار باشد و فاکتورهای مورد نظر سازمان محیط ‌زیست را بهینه نماید.

وی گفت: عدم وابستگی عملکرد این نانوکامپوزیت‌ها به pH آب، حفظ کیفیت مطلوب عملکرد علی‌رغم استفاده مکرر، کاهش اثرات مخرب زیست‌ محیطی در مقایسه با سیستم‌های فعلی، بازدهی بالای این نانوکامپوزیت‌ها و حذف فرآیندهای شیمیایی در تصفیه پساب‌ها، از مزایای عمده‌ استفاده از این نانوکامپوزیت‌های فتوکاتالیستی بشمار می‌روند.

میرحسینی با اشاره به عملکرد بهتر مواد فتوکاتالیستی در مقیاس نانومتری در مقایسه با شکل بالک این مواد گفت:همان‌گونه که به اثبات رسیده است، ابعاد نانومتری فتوکاتالیست، موجب افزایش بیشتر سرعت و بازدهی بالاتر فرآیند تخریب آلاینده‌ها و میکروارگانیسم‌ها می‌گردد، به‌علاوه حضور نانوذرات فتوکاتالیستی به‌عنوان پرکننده در کامپوزیت‌ها موجب ایجاد یک سطح مناسب با بیشترین ظرفیت جذب نور مرئی و متعاقب آن بهبود عملکرد آن‌ها را در تسریع فرآیند تخریب خواهد شد.

وی افزود : محصول فوق در شرکت دانش بنیان ریزفناوران شیمی سبز، مستقر در مرکز رشد واحد فناوری دانشگاه اراک، در حال تولید انبوه است. همچنین، در حال حاضر یک قرارداد در قالب یک طرح پژوهشی با بیمارستان امیرالمومنین اراک منعقد نموده و قرار است این محصول در تاسیسات بیمارستان بارگذاری شود.

این طرح در قالب رساله‌ دکتری وپایان‌نامه مورد نیاز صنعت به تأیید داوران ستاد ویژه‌ توسعه‌ فناوری نانو رسیده است.

برای نوشتن دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید.

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها ...
Praesent tristique vulputate, efficitur. quis risus. mattis