ستاد ویژه توسعه فناوری نانو قصد دارد تا فراتر از حوزههای صنعتی و ساخت تجهیزات، کاربردهای فناوری نانو را در حوزه محصولات مصرفی نیز گسترش دهد.
از آنجایی که یکی از دستههای مهم در سبد محصولات مصرفی خانوارها، اسباببازی است، ستاد توسعه فناوری نانو قصد دارد تا در قالب مسابقه طراحی و ساخت اسباببازیهای خلاقانه نانو و با همکاری ذینفعان صنعت اسباببازی کشور، کاربردهای نانوفناوری را در طراحی و ساخت اسباببازی توسعه دهد.
در این راستا ابتدا کارگاهی با هدف نزدیککردن ذهنهای طراحان اسباببازی و متخصصان نانوفناوری برگزار خواهد شد.
سپس علاقهمندان طرحهای خود را در سامانه آیچلنج ثبت میکنند و منتظر اعلام نتایج داوری میمانند. برگزیدگان این مرحله جهت ساخت نمونه اولیه طرح خود، حمایتهای نقدی و غیرنقدی دریافت میکنند.
در انتها نمونههای ساختهشده داوری میشوند و به برگزیده نهایی مسابقه، ۲۰ میلیون تومان جایزه اعطا میگردد. ضمن اینکه سه طرح برتر میتوانند تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان از تسهیلات تجاریسازی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بهرهمند شوند.
موضوعات محوری و ملاحظات
مسابقه «طراحی و ساخت اسباببازیهای خلاقانه نانو» در سه محور اصلی پذیرای طرحها است:
- کاهش هزینه تولید اسباببازیها به کمک فناوری نانو
- افزایش کیفیت اسباببازیها با استفاده از فناوری نانو
- طراحی و ساخت اسباببازی جدید بر پایه یکی از کاربردهای فناوری نانو
برای نمونه میتوان از ویژگیهای سبکسازی، استحکامبخشی، ضدباکتری، ضد حریق، آبگریزی، آبدوستی، آنتی استاتیک، چاپپذیری، رنگپذیری، ضدسایش و … که ناشی از بهکارگیری فناوری نانو هستند، استفاده کرد.
توجه: این مسابقه محدودیتی در خصوص خانواده اسباببازی، گروه سنی و جنسیت ندارد.
معیارهای ارزیابی
- استفاده از فناوری نانو در طراحی و ساخت اسباببازی
- خلاقیت در طراحی اسباببازی
- تکرارپذیری و مقیاسپذیری نمونه اولیه
- قیمت تمامشده بهینه با توجه به جامعه هدف
- ایمنی و بهداشت با توجه به گروه سنی هدف
- بازخوردگیری از نمونهای از مخاطبان جامعه هدف
- امکان صادرات به کشورهای همسایه
زمانبندی مراحل
۶ بهمن ۹۸ - کارگاه آموزشی
علاقهمندان با شرکت در این کارگاه آموزشی رایگان میتوانند با کاربردهای فناوری نانو در صنعت اسباببازی آشنا شوند. همچنین از نمایشگاه محصولات نانو ساخت داخل بازدید کنند.
۲۸ بهمن ۹۸ - ثبتنام طرحها و داوری مرحله اول
در این مرحله علاقهمندان به شرکت در مسابقه میبایست طرح خود را در وبسایت ichallenge.ir طبق چارچوب ارائهشده از سوی دبیرخانه ثبت نمایند. در پایان این مرحله، طرحهای دریافتی ارزیابیشده و برگزیدگان اعلام میشوند.
اسفند ۹۸ - ساخت نمونه اولیه
شرکتکنندگانِ راهیافته به این مرحله طی یک بازه زمانی فرصت دارند تا نمونه اولیهای از طرح اسباببازی خود را بسازند. در این مرحله حمایتهای نقدی و غیرنقدی شامل گرنت نقدی، اعتبار شبکه آزمایشگاهی، ارزیابی مالی و مشاوره ثبت طرح به شرکتکنندگان ارائه میشود.
فروردین ۹۹ - داوری نهایی و اعلام طرح برتر
در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکتکننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی میشود.
جوایز
۲۰ میلیون تومان جایزه نقدی برنده نهایی
تسهیلات تجاریسازی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان به سه برگزیده نهایی
برای نوشتن دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید.